Cookies
ElektronicaWeb gebruikt cookies voor de volgende doeleinden:

Meer informatie?
Lees ons Privacy statement. Akkoord

Xbox controller op PC

21 beoordelingen
Xbox controller op PC 6 out of 10 based on 21 ratings.

Je wilt graag een Xbox 360 controller aansluiten op je PC? Dit kan zowel bedraad, als draadloos. Tevens zijn muis en toetsenbord functies mogelijk. Elektronicaweb.com legt het je uit.

Kies onderstaand of je een Xbox 360 controller met kabel aan wilt sluiten of een draadloze Xbox 360 controller wilt aansluiten. Of de controller is al aangesloten maar je wilt de functies hiervan uitbreiden met muis en toetsenbord mogelijkheden? Volg dan Xbox controller muis en toetsenbord functionaliteit.

Xbox controller op PC

Xbox controller op pc bedraad

Als eerste dien je op pc de driver voor de controller te installeren. Indien je een CD meegeleverd hebt gekregen bij de controller staan hier de drivers op, heb je deze niet dan kunt je de software hier downloaden. Selecteer je besturingssysteem, download en installeer de software. Hierna kunt je de controller aansluiten op je PC. De controller werkt op dit moment als een joystick. Dat wil zeggen dat je deze kunt gebruiken in spellen of programma’s welke hiervoor geschikt zijn. Wil je de controller ook als muis, of met toetsenbord functies kunnen gebruiken? Kijk dan bij Xbox controller muis & toetsenbord functionaliteit.

Xbox controller op pc draadloos

Indien je een draadloze Xbox 360 controller hebt kun je deze ook draadloos gebruiken op de PC. Je hebt hiervoor echter wel een wireless gaming receiver nodig. Ook kun je een controller kopen waar deze ontvanger meegeleverd word. Indien je alle benodigdheden hebt dien je eerst de juiste drivers te installeren. Heb je een CD meegeleverd gekregen bij de controller, dan staan hier de drivers op. Heb je deze niet, dan kunt je de software hier downloaden. Selecteer je besturingssysteem, download en installeer de software. Hierna kun je verbinding maken met controller vanaf de PC. De controller werkt op dit moment als een joystick. Dat wil zeggen dat je deze kunt gebruiken in spellen of programma’s welke hiervoor geschikt zijn. Wil je de controller ook als muis, of met toetsenbordfuncties kunnen gebruiken? Kijk dan bij Xbox controller, muis en toetsenbord functionaliteit.

Xbox controller muis en toetsenbord functionaliteit

Nadat de Xbox controller op de PC is aangesloten kun je deze gebruiken in de vele hiervoor geschikte spellen en programma’s. Maar je wil natuurlijk meer… Onderstaand twee links naar programma’s welke je kunt gebruiken om bepaalde muis en toetsenbord functies aan de controller toe te voegen.

ControlMK
ControlMK is een gratis programma dat je kunt gebruiken. Download hier.
Xpadder
Xpadder kost €6,99 en bied vele functies om de controller optimaal in te stellen. Download hier.

Heb je een momentje?

Hoe nuttig is deze handleiding voor jou? Feedback