Cookies
ElektronicaWeb gebruikt cookies voor de volgende doeleinden:

Meer informatie?
Lees ons Privacy statement. Akkoord

UTP kabel verlengen

126 beoordelingen
UTP kabel verlengen 8 out of 10 based on 126 ratings.

Het komt regelmatig voor dat een UTP kabel te kort blijkt te zijn voor de te overbruggen afstand. Indien het niet gewenst of onmogelijk is een langere kabel te gebruiken kun je de bestaande UTP kabel verlengen. Met behulp van deze handleiding kun je zelf een UTP kabel verlengen.

UTP staat voor Unshielded Twisted Pair. Naast deze term worden ook de termen RJ45 en netwerkkabel gebruikt om dit type kabel aan te duiden.

Nieuwe kabel, of verlengen?

Allereerst is het belangrijk om te realiseren dat een UTP kabel op volledige lengte altijd beter is dan een verlengde kabel. Zelf een kabel op de gewenste lengte maken is niet moeilijk, volg hiervoor onze duidelijke handleiding: UTP kabel maken

UTP kabel verlengen

Wanneer je een bestaande UTP kabel wilt verlengen kun je dit doen door middel van een koppelstukje. Dit is uiterst eenvoudig. Je steekt de uiteinden van beide kabels in het koppelstuk en de verbinding is gemaakt.

Grote afstanden

Wanneer je langere afstanden wilt gaan overbruggen (meer dan 70 meter) kun je beter geen gebruik maken van een koppelstuk. Boven de 100 meter is het zelfs niet meer mogelijk. In dit geval moet je de bekabeling verbinden door middel van een repeater. Deze sluit je op de bestaande bekabeling aan. Op deze repeater kun je dan weer nieuwe UTP kabels aansluiten.

Heb je een momentje?

Hoe nuttig is deze handleiding voor jou? Feedback