Cookies
ElektronicaWeb gebruikt cookies voor de volgende doeleinden:

Meer informatie?
Lees ons Privacy statement. Akkoord

Startkabels aansluiten

102 beoordelingen
Startkabels aansluiten 8 out of 10 based on 102 ratings.

Als de accu van je auto erg leeg is, kan het zijn dat de motor niet meer start. Wanneer we startkabels aansluiten kunnen we de motor vaak weer eenvoudig starten met behulp van een andere volle accu. Elektronicaweb.comĀ legt het aansluiten en gebruik van deze kabels uit.

Startkabels aansluiten

Sluit de rode kabel aan op de +pool van de lege accu. Het andere uiteinde van deze rode kabel sluit je aan op de +pool van de volle accu. Sluit de zwarte kabel aan de -pool van de volle accu. Het andere uiteinde van de zwarte kabel klem je op een metalen deel van de motor of ongelakte carrosserie. Probeer met de zwarte klem zover mogelijk van de -pool van de lege accu vandaan te blijven.

 

Startkabels

Let op! Rood is + en zwart is –

Het starten van de motor

Start de motor van de auto met de volle accu en laat deze even draaien.Ā Probeer vervolgens de auto met de lege accu te starten, lukt dit? Gefeliciteerd! Laat beide motoren nog even draaien voordat je de startkabels verwijderd. Lukt het starten niet? Wacht dan nog even en probeer het na een paar minuten nog eens.

Verwijderen van de startkabels

Wanneer je de startkabels verwijderd kan er een piekspanning ontstaan. Om deze op te vangen kun je het beste tijdelijk de achterruitverwarming en kachel aanzetten, laat de verlichting uit! Koppel de zwarte startkabel los van de auto met de lege accu, koppel daarna de zwarte kabel los van de -pool van de volle accu. Koppel vervolgens de rode startkabel los van de +pool van de volle accu en daarna van de lege accu.

Startkabels aansluiten is niet moeilijk.
Als je de handleiding volgt en toepast kun je dit prima zelf!

Heb je een momentje?

Hoe nuttig is deze handleiding voor jou? Feedback