Cookies
ElektronicaWeb gebruikt cookies voor de volgende doeleinden:

Meer informatie?
Lees ons Privacy statement. Akkoord

RJ11 aansluiten (telefoonkabel)

399 beoordelingen
RJ11 aansluiten (telefoonkabel) 8 out of 10 based on 399 ratings.

RJ11 aansluiten (telefoonkabel) is een eenvoudige klus. De verschillende kleuren bekabeling kunnen het enigszins lastig kan maken. Met deze handleiding leggen we je duidelijk uit hoe het moet.

 1. Benodigdheden
 2. Strippen
 3. Lengte
 4. Kleur combinaties
 5. Stekker plaatsen
 6. Ommanteling
 7. Stekker vastzetten

1. Benodigdheden

Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor het maken van de RJ11 kabels in huis hebt:

 • Speciale krimptang (geschikt voor RJ11 stekkers)
 • Schaar of kniptang
 • Scherp (Stanley)mes
 • Twee stekkertjes type RJ11

2. Strippen

Allereerst dient de kabel gestript te worden. In dit geval houdt dat in dat enkel de buitenmantel dient te worden gestript. De individuele aders mogen hierbij niet beschadigen. Je kunt dit het beste doen door voorzichtig met een Stanley mes een centimeter of drie van het einde van de kabel een fijne snede in de mantel te maken. Maak daarbij, zonder al te hard te drukken, een ronddraaiende beweging met het mes.

3. Lengte

Knip met een tang de aders in een rechte lijn, zodat alle aders dezelfde lengte hebben.

4. Kleurcombinaties

In het verleden zijn er verschillende kleurcombinaties gebruikt voor de RJ11 bekabeling. Afhankelijk van hoe oud je kabel is zijn er verschillende kleurcombinaties mogelijk. Zoek hieronder de kleurencombinatie op welke voor jouw van toepassing is en sluit de aders aan op de juiste contacten.

RJ11 aansluiten

De verschillende kabelmogelijkheden. Sluit de juiste kleuren aan op de juiste contacten.

5. Stekker plaatsen

Schuif de aders in het RJ11 stekkertje, houd het stekkertje daarbij met het lipje naar de onderkant! Zorg ervoor dat de aders in de juiste volgorde worden geplaatst, zoals hierboven is benoemd.

6. Ommanteling

Zorg er voor dat de ommanteling ook in de stekker gaat en wel minimaal tot de inkeping, deze klemmen we vast in de volgende stap.

7. Stekker vastzetten

Plaats het stekkertje met de ingeschoven kabel in de speciale knijptang. Knijp deze aan zodat de aders worden vastgezet en blootgelegd. Het kan zijn dat het nodig is de tang twee keer of meer stevig in te knijpen

Controleer extra goed dat alle aders tot het einde zijn ingeschoven. Wanneer dit niet correct gebeurt zal de kabel niet goed functioneren.

Heb je een momentje?

Hoe nuttig is deze handleiding voor jou? Feedback