Cookies
ElektronicaWeb gebruikt cookies voor de volgende doeleinden:

Meer informatie?
Lees ons Privacy statement. Akkoord

PS3 controller op PC

80 beoordelingen
PS3 controller op PC 6 out of 10 based on 80 ratings.

Je wilt graag een PS3 controller aansluiten op je PC? Dit kan zowel bedraad als draadloos. Elektronicaweb.com legt uit hoe het moet.

Heb je een PS3 controller met USB kabel, volg dan PS3 controller op PC bedraad. Heb je een draadloze PS3 controller met bluetooth USB dongle, volg dan eerst PS3 controller op PC bedraad, en daarna PS3 controller op PC draadloos.

PS3 controller op pc bedraad

Allereerst dien je de software voor de controller te installeren. Hiervoor dien je het programma MotioninJoy te downloaden. Kies de juiste versie voor je besturingssysteem, download en installeer de software. Hierna kun je de controller aansluiten op de PC. Wellicht zal de PC aangeven dat de controller herkend is en klaar voor gebruik, echter dienen we nog een aantal stappen te doorlopen voordat we de controller ook daadwerkelijk correct kunnen laten werken.

Start de MotioninJoy software. Het beginscherm ziet er als onderstaand uit.

Motion in Joy

Nu dient de correcte driver voor de PS3 controller geïnstalleerd te worden. Ga hiervoor naar “Driver Manager”. In dit volgende scherm klikt je op “Load driver”. De PC kan om toestemming vragen om de software te installeren.

Motion in Joy

Motion in Joy

Na enige tijd zal het programma aangeven dat de driver succesvol is geïnstalleerd. Het kan tussentijds lijken dat het programma vastgelopen is, wacht geduldig af.

Nadat de driver is geïnstalleerd keer je terug naar het “Profiles” scherm. Als het goed is ziet je nu bij “Connected game controllers” jouw PS3 controller staan. Daar onder kun je de controller eventueel een ander profiel geven. (PS2 zorgt ervoor dat je PS2 spellen met de PS3 controller kan spelen. Nog iets verder hieronder kun je op de knop “Vibrate testing” klikken. Indien de PS3 controller trilt is de PS3 controller op PC succesvol geconfigureerd.

Motion in Joy

PS3 controller op pc draadloos

Indien je een draadloze PS3 controller en Bluetooth adapter hebt kun je deze ook draadloos gebruiken op een PC. Wel dient de PS3 controller eerst met een USB kabel geconfigureerd te worden. Volg daarom eerst de bovenstaande uitleg PS3 controller op pc bedraad. Daarna kun je deze handleiding volgen om de draadloze verbinding in te stellen.

Nadat verbinding tussen de PS3 controller en de PC juist is geconfigureerd klik je in het menu op “Bluetooth pair”.

Motion in Joy

Zet de Bluetooth aan en klik op “Pair Now”. Het “Pairing” zal automatisch worden uitgevoerd. Hierna kun je de USB kabel verwijderen. Druk vervolgens op de PS knop in het midden van de controller. Hierna is de controller automatisch verbonden. Keer terug naar het “Profiles” scherm. Als het goed is zie je nu bij “Connected game controllers”  jouw PS3 controller (Bluetooth) staan. Daar onder kun je de controller eventueel een ander profiel geven. (PS2 zorgt ervoor dat je PS2 spellen met de PS3 controller kan spelen. Nog iets verder hieronder kun je op de knop “Vibrate testing” klikken. Indien de PS3 controller trilt heb je de PS3 controller op PC draadloos succesvol geconfigureerd.

Motion in Joy

Na enige inactiviteit wordt de verbinding tussen de PS3 controller en de PC automatisch verbroken. Wanneer je opnieuw op de PS knop drukt zal deze weer automatisch worden verbonden.

Heb je een momentje?

Hoe nuttig is deze handleiding voor jou? Feedback