Cookies
ElektronicaWeb gebruikt cookies voor de volgende doeleinden:

Meer informatie?
Lees ons Privacy statement. Akkoord

HDMYboy: Game Boy Classic games spelen op HD!

dinsdag 2 december 2014

Twee Nederlanders hebben een HD adapter ontwikkeld voor de Game Boy Classic. Hiermee kun je jouw favoriete Game Boy games op HD kwaliteit op je TV spelen!

De HDMYboy wordt geleverd met een speciale schroevendraaier zodat je zelf eenvoudig de adapter tussen de voor- en achterzijde van de Game Boy kunt installeren, volgens de ontwikkelaars een klusje van maximaal 10 minuten. 

Bij de HDMYboy zal je ook een replica controller ontvangen. Aan deze controller zit een extra lange kabel zodat je op een wat prettiger afstand van je TV volop op HD-kwaliteit kan gamen. De adapter vergroot het beeld tot FullHD maar zal ook 720P ondersteunen. Daarbij heb je de mogelijkheid om de oude beeldverhouding van de Game Boy aan te houden of te kiezen voor een ‘stretch-modus’ waarbij je game beeldvullend gespeeld kan worden.

Er is een Kickstarterproject gestart om 65.000 euro op te halen. Als dit doel bereikt wordt zal de adapter volgend jaar beschikbaar zijn. Wanneer je 115 euro overmaakt ontvang je de volledige kit en zal je naam zelfs in de screensaver credits getoond worden!